Monday, October 24, 2016

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ»

Πολλοί έχουμε αναρωτηθεί το λόγο που οι γονείς μας επέλεξαν το βαφτιστικό μας όνομα. Η πιο συχνή εξήγηση που δίδεται είναι ότι, το όνομα που φέρουμε είναι αποτέλεσμα κάποιας οικογενειακής παράδοσης. Υπάρχει όμως κάτι πέρα από αυτό; Ποια είναι η ιστορία του ονόματος μας; Τι σκέψεις και τι συναισθήματα  μας προκαλεί;  

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους η επιλογή του ονόματος συνδέεται άμεσα με την ταυτότητα και την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Η ταυτότητα και η αίσθηση εαυτού διαμορφώνεται στα πρώτα έτη της ζωής του ανθρώπου. Σχετίζεται με την ιδιοσυγκρασία του βρέφους, το περιβάλλον και τις συνειδητές και ασυνείδητες γονεϊκές φαντασιώσεις. Η επιλογή του ονόματος ενός παιδιού περιέχει και μεταβιβάζει σε αυτό τόσο τις φαντασιώσεις των γονέων όσο και την ιστορία- μύθο που το ίδιο το όνομα φέρει. Στην ελληνική οικογένεια το όνομα και η επιλογή του συνδέεται, πολλές φορές, με θέματα αποδοχής ή απόρριψης της προηγούμενης γενιάς (παππούδες -γιαγιάδες) αλλά και τις προσδοκίες της επόμενης. 

Το βιωματικό σεμινάριο «ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ», χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της εικαστικής επεξεργασίας του ονόματος, μας δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε και να αναγνωρίσουμε τις προσωπικές και οικογενειακές αξίες του ονόματος μας και να τα συνδέσουμε με την ιστορία της ύπαρξης μας που θα μας οδηγήσει τελικά στην ψυχική υγεία και ισορροπία.
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, πρωτότυπο και διαφορετικό σεμινάριο που δεν πρέπει να χάσετε. Σάββατο 29/10/2016 και Κυριακή 30/10/2016 και ώρες: 10:00-16:30 από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων.



Location: Athens, Greece