Monday, November 14, 2016

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 10ο Συνέδριο Σκελετικής Υγείας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Συνέδριο Σκελετικής Υγείας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, 1000 και πλέον επισκέπτες βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν ομιλίες εξειδικευμένων επιστημών, για την σκελετική τους υγεία, ενώ ταυτόχρονα είχαν την δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων!

Τα Τμήματα Ψυχολογίας και Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου βρίσκονταν εκεί, συμμετέχοντας σε μια σειρά σημαντικών δράσεων. Πιο συγκεκριμένα, καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε συνεργασία με μεταπτυχιακή φοιτήτρια διοργάνωσαν διαδραστικό εργαστήριο με θέμα "Οικονομική κρίση και αισιοδοξία". Επίσης, φοιτητές του Τμήματος συμμετείχαν σε έρευνα για το άγχος που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «ΜΚΟ Πεταλούδα», διοργανωτής του συνεδρίου.

Το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με την ΜΚΟ Πεταλούδα, συμμετείχε σε δράση με τίτλο «Αξιολόγηση Ημερήσιας Πρόσληψης Ασβεστίου». Οι φοιτητές του Τμήματος συνέλλεξαν στοιχεία, από τους παραβρισκόμενους,  που αφορούσαν την ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσαν δωρεάν το κοινό καθ' όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, σχετικά με τα αποτελέσματα της διαιτητικής πρόσληψης ασβεστίου, καθώς και τις βασικές αρχές πρόληψης της οστεοπόρωσης.

Η όλη ενέργεια αποτέλεσε μέρος της ευρύτερης επιτυχημένης συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «ΜΚΟ Πεταλούδα» στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών των δύο τμημάτων.


Location: Athens, Greece