Friday, December 9, 2016

To Τμήμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε εκπαιδευτική θεατρική παράσταση

To Τμήμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρακολούθησε την κωμική εκπαιδευτική θεατρική παράσταση της Science Art Society "Τι θα γίνει, θα κοιμηθούμε απόψε;" που έχει ως θέμα τη λειτουργία του εγκεφάλου πριν και κατά τη διάρκεια ύπνου.

Η παράσταση δημιουργήθηκε με το σκεπτικό να προκαλέσει άμεσο διάλογο και να μεταδώσει με ψυχαγωγικό τρόπο επιστημονική έγκυρη γνώση, αλλά παράλληλα να καταγράψει συνήθειες και συμπεριφορές των εφήβων σχετικά με τον ύπνο. Για το λόγο αυτό, πριν και μετά από κάθε παράσταση ειδικευμένος νευροεπιστήμονας συζητάει με τους θεατές για τον μηχανισμό και την αξία του ύπνου, τις διαταραχές του και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Science Art Society ιδρύθηκε από τον κ. Αναστάσιο Μπονάκη (Επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & Υπνολόγος) και τον κ. Αλατζά Πέτρο (Χημικός MSc - Ηθοποιός - Σκηνοθέτης) με στόχο την προώθηση των τεχνών και των επιστημών στην καθημερινότητα των ατόμων, των οικογενειών, των σχολείων και γενικότερα της κοινωνίας ώστε να υπηρετήσει την ψυχαγωγία, την ενημέρωση και την εκπαίδευση.



Location: Athens, Greece