Friday, June 9, 2017

Ανοιχτή Εκδήλωση «Δεσμοί που Ελευθερώνουν» με την ψυχολόγο Χάρις Κατάκη στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Δεσμοί που Ελευθερώνουν»  στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι. 

Μπροστά στα μάτια μας αλλάζει μια εποχή. Ατενίζουμε έναν καινούργιο  κόσμο, όπου ό,τι έμοιαζε φανταστικό, εξωπραγματικό, γίνεται καθημερινότητά μας. Αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα στις εικόνες του χθες, τις εμπειρίες του σήμερα και τις προοπτικές του αύριο.

•    Τι θα κρατήσουμε και τι θα απορρίψουμε από όσα μάθαμε και όσα πιστέψαμε;
•    Πώς θα μάθουμε έναν καινούριο τρόπο να σκεπτόμαστε και να σχετιζόμαστε, που ανοίγει νέους δρόμους και προοπτικές;
•    Πώς θα λειτουργήσουμε ως καταλύτες στις σχέσεις μας μέσα από τους διαφορετικούς μας ρόλους (επαγγελματίες, γονείς, σύντροφοι, αδέρφια, φίλοι κ.ά);

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μοιραστούν σκέψεις και προβληματισμούς με τους εισηγητές.

Ομιλήτρια:
Χάρις Κατάκη, διδάκτωρ Ψυχολογίας, Συστημική θεραπεύτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

Συμμετείχε:
Περσεφόνη Σπανού, MSc, Ψυχολόγος, Συστημική θεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

Το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ιδρύθηκε το 1983 από τη Χάρις Κατάκη και ομάδα συνεργατών της. Εδρεύει στην Αθήνα, αλλά έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε πολλές περιοχές σ' όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για έναν πολυμορφικό χώρο που δραστηριοποιείται ενεργά τόσο στην Εκπαίδευση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας όσο και στην Ψυχοθεραπεία, τη Συμβουλευτική, την Έρευνα και τις Εκδόσεις.  








Location: Athens, Greece